Tips bij het kopen van een nieuwe bril. Waar moet ik opletten bij het kopen van een nieuw bril?
Tips bij het kopen van een nieuwe bril. Waar moet ik opletten bij het kopen van een nieuw bril?

Nieuwe bril kopen?

Je nieuwe bril kies je natuurlijk zelf. Maar daar kun je wel wat hulp bij gebruiken

Tips bij het kopen van een nieuwe bril

Sta je op het punt om een nieuwe bril te kopen? Dan kun je wel wat handige tips gebruiken! Kieshelder.nl zet graag een aantal punten op een rij waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuw montuur. Zo vorm je zelf alvast een beeld van welke bril het beste bij je past. Vervolgens helpt de opticien je uiteraard graag verder.

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw brilmontuur dan is het handig om je persoonlijke smaak en voorkeuren op een rijtje te zetten wat betreft bijvoorbeeld het model, de kleur, het materiaal en de prijs. Op de website kun je naar hartenlust rondkijken welke merkmonturen jou het meeste aanspreken. Ook de opticien kan een selectie maken van brillen die voldoen aan jouw wensen en behoeften.

Wanneer je een bril gaat passen, kijk en voel dan goed of de bril goed past. Als je een kunststof bril of een buffelhoorn bril past, is het belangrijk dat de neusbrug goed op de neus aansluit. Ook moet de hoogte van het montuur op je gezicht goed passen, want bij brillen met een ‘vaste’ neusbrug is het lastig om ze in hoogte te stellen.

Wil je je alvast laten inspireren door de mooiste monturen van de meest toonaangevende merken?

Verschillende soorten glazen

Tot slot moet je bij de aanschaf van een nieuwe bril de keuze maken voor het soort brillenglas. Je kunt onder andere kiezen uit unifocale, multifocale en varifocale glazen. Bifocale en multifocale glazen hebben de voorkeur als je zowel een correctie nodig hebt voor dichtbij en veraf. Bij multifocale brillenglazen valt de ‘overgang’ tussen de sterkte voor dichtbij en veraf veel minder op in het glas dan bij bifocale glazen.

Welk brillenglas het beste bij jou past, hangt volledig samen met jouw persoonlijke voorkeuren. Daarom moet je goed nadenken waar je de nieuwe bril voor gaat gebruiken. Ga je de bril vooral dragen bij het autorijden of het televisie kijken? Of werk je veel achter de computer? Wil je alleen een bril dragen, of ga je hem combineren met contactlenzen? Als je dit soort vragen alvast probeert te beantwoorden, krijgen jij en je opticien een helder zicht op de eisen waaraan jouw nieuwe bril moet voldoen.