Terug

Dita

DITA brillen: Exclusief en handgemaakt.

 Naar eigen zeggen zijn de brillen van DITA voor diegenen die het beste van het beste willen. En het moet gezegd: dit Californische merk kenmerkt zich door het design en de ongekende details. En het onderscheidt zich in kwaliteit, uiterlijk en pasvorm. “Vakmanschap doorstaat de tand des tijds”, is het motto en een echte brildrager herkent dit meteen. DITA brillen zijn modern qua vormgeving en materiaalgebruik, maar geïnspireerd op de stijl van de jaren 50 tot en met 80.

What’s in a frame

 DITA is in 1995 opgericht in Los Angeles door Jeff Solorio en John Jupiner, die als kind al met elkaar bevriend waren. Hun idee was om met hun passie voor design een brillenmerk op de markt te brengen. Kwaliteit voerde de boventoon en tegenwoordig mogen ze zich marktleider noemen in optische innovatie. Alle brillen worden handgemaakt in Japan. De productielijn voor één DITA bril bedraagt naar verluid zo’n acht maanden (en zeshonderd manuren)! Al die arbeidsuren zie je misschien niet direct, maar zodra je een DITA bril opzet, voel je dat deze met zorg gemaakt is.

DITA, als je durft

 DITA gebruikt alleen de beste materialen voor hun monturen. Denk hierbij aan 18 karaats goud, titanium, exclusief Japans acetaat en witgoud. De brillen vallen in de smaak bij sterren als Oprah Winfrey en Penelope Cruz, maar de ontwerpers stellen dat iedereen die écht kwaliteit zoekt, voor een DITA bril zou moeten gaan. Het zijn dan ook brillen die een leven lang mee kunnen gaan. Omdat de monturen soms wat excentriek kunnen zijn, moet je wel een klein beetje lef hebben om een DITA bril te dragen. Ben je nieuwsgierig geworden naar de collectie?  Kieshelder helpt je om het dichtstbijzijnde verkooppunt voor DITA brillen te vinden.

Ga naar verkooppunt

Kies een opticien bij u in de buurt

Kies hieronder een specialist/opticiën in de buurt, waar je voor een vrijblijvend advies gesprek terecht kunt.
Vul hier uw postcode of plaats in: