Terug

MYKITA

Design team

Het MYKITA design team is een heterogene groep van product designers en technische ingenieurs, wat nieuwe perspectieven op brillen oplevert. Tijdens de ontwikkeling van het product staat de brildrager centraal en wordt elk element van ieder montuur tot in de kleinste details doordacht.

AMBACHT en HIGH TECHNOLOGY

MYKITA gebruikt de term ‘moderne fabriek’ om de multidisciplinaire aanpak te beschrijven van het combineren van handwerk met geavanceerde technologieën. Onze eigen specialisten vormen samen met externe experts een autonoom productienetwerk.

VOORBIJ DE CONVENTIES

Wij zijn inventief, onafhankelijk, nieuwsgierig  en streven continu naar technische verbetering. Dat maakt dat wij bij MYKITA altijd verder kijken dan de traditionele grenzen van de brillenindustrie. Hiermee blijven we in de voorhoede van de technologische innovatie.

Experimentele cultuur

Een experimentele cultuur is essentieel voor een progressief productontwerp. Omdat de moderne fabriek een ideale basis is om te experimenteren, is zij de ideale inspiratiebron voor het MYKITA-ontwerp: elk frame geeft de gespecialiseerde kennis weer die MYKITA onderscheidt als bedrijf.

Verschillende lijnen

N01

Collection NO1 legde de basis voor MYKITA. De frames zijn gemaakt van roestvrijstalen platen en kregen door middel van een reeks buig- en vouwstappen een driedimensionale structuur, vergelijkbaar met de Japanse origamikunst. Het moderne principe achter het onomwonden weergeven van het spiraalvormige scharnier vertegenwoordigt de ontwerpbenadering die het fundament werd voor alle volgende MYKITA-collecties: namelijk dat de technische oplossing ook altijd een esthetische moet zijn.

DECADES

Klassieke panto-vormen uit de jaren dertig, de sterke lijnen uit de sixties of de oversized modellen uit de jaren zeventig en tachtig: de DECADES collectie interpreteert historische brilstijlen naar het hier en nu. De onderscheidende esthetiek van de modellen komt voort uit de vertaling van klassieke vormen naar een moderne MYKITA-constructie.

LITE

De LITE-collectie wordt bepaald door moderne silhouetten en pure constructies. Of de brillen nu voornamelijk vervaardigd zijn uit gestroomlijnd roestvrij staal of gemaakt zijn van een materiaalmix met acetaat; het gereduceerde LITE-vormgevingsconcept staat voor ultiem comfort en een verfijnde esthetiek.

LESSRIM

Een duidelijk gevoel voor transparantie, puurheid en minimalisme: LESSRIM is de ultieme verfijning op brillengebied. MYKITA herinterpreteert het traditionele randloze brillenconcept met behulp van de laatste ontwikkelingen op het gebied van technologieën in oppervlaktebehandeling. Ultrafijne randen houden de lenzen vast zonder dat er perforatie nodig is. De roestvrijstalen rand is slechts 0,5 millimeter breed en ligt vlak in de groef van de lensomtrek, waardoor hij slechts een vage glinstering in de contouren achterlaat.
Pure vormen ontmoeten subtiele metallic kleurenthema’s en ingetogen functionele details, voor ogenschijnlijk doorzichtige esthetiek. De conische roestvrijstalen poten hebben een langwerpig acetaatvormig pootuiteinde om de gewichtsbalans van de bril te optimaliseren. Dit concept van verminderd materiaalgebruik levert een ongelooflijke lichtheid en comfort op.

MYKITA STUDIO

Vertegenwoordigt het creatieve hart van de moderne fabriek. De gelijknamige brillenlijn is een etalage voor high-fashion concepten: compromisloze ontwerpen die de esthetische tijdsgeest reflecteren. Elke nieuwe serie begint met een schone lei, zonder bestaande beperkingen of verplichtingen. MYKITA studio illustreert het moment. Een centraal idee gevolgd door de fysieke manifestatie die daaruit voortvloeit.

MYKITA en Maison Margiela

Zijn aan elkaar verbonden door eenzelfde kijk op het creatieve proces: de herinterpretatie van historische vormen, radicaal experimenteren met constructies en een onconventionele benadering ten opzichte van materiaalgebruik.

MYKITA / Damir Doma

Staat voor een moderne, poëtische expressie. De collectie kenmerkt zich door gedurfde ontwerpen in verfijnde kleurcomposities, gedefinieerd door progressieve, zorgvuldig vervaardigde stalen constructies.

 

Bernhard Willhelm

Entertainer en enfant terrible: fashion designer Bernhard Willhelm is een beetje van allebei. MYKITA en de in Parijs en Los Angeles woonachtige designer werken sinds 2009 samen. Van zonneklep tot glazen met kleurverloop of pilotenbrillen gebaseerd op de jaren tachtig: net als de mode ontwerpen van Bernhard Willhelm zijn deze modellen stuk voor stuk onafhankelijke creaties, ontstaan uit een mix van innovatief design en kenmerken van de hedendaagse cultuur.

Ga naar verkooppunt

MYKITA impressie

MYKITA best sellers

MYKITA Gunda

Reserveer dit montuur

MYKITA Helgi

Reserveer dit montuur

MYKITA Hilla

Reserveer dit montuur

MYKITA FINNA

Reserveer dit montuur

MYKITA Lite Ismo

Reserveer dit montuur

MYKITA Lessrim Tomomi

Reserveer dit montuur

MYKITA Gylfi

Reserveer dit montuur

Kies een opticien bij u in de buurt

Kies hieronder een specialist/opticiën in de buurt, waar je voor een vrijblijvend advies gesprek terecht kunt.
Vul hier uw postcode of plaats in: