Tot Ziens Optiek Zaandam specialist in:

Merken brillen en glazen

Direct in contact met Tot Ziens Optiek Zaandam

Wilt u dat we terugbellen? Laat hier uw gegevens achter, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Waarom Tot Ziens Optiek

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit. Libero omnis quaerat autem adipisci, aspernatur quasi doloremque ad voluptatem id eaque voluptate quo amet natus, quidem rerum dolorum commodi vitae doloribus.

Vink icoon
Refractie/ Oogmeting

Een goede, uitgebreide oogmeting uitgevoerd door een kundige opticien of optometrist. In deze oogmeting zal de sterkte bepaald worden, de scherpte van je zicht. Naar aanleiding van dit onderzoek kan de opticien of optometrist een ander oogonderzoek adviseren. Of doorverwijzen naar een oogarts.

Vink icoon
Contactlenscontrole

Wanneer je harde of zachte lenzen draagt kun je een controle laten uitvoeren om te checken of je lens nog mooi passend is voor jouw oog. In dit onderzoek wordt ook de sterkte onderzocht en wordt er gekeken of je huidige contactlens nog toereikend is voor jouw sterkte.

Vink icoon
Optometrisch onderzoek

In dit onderzoek word de gezondheid van binnenkant en buitenkant van het oog volledig nagekeken: de taak van de optometrist is vaststellen of een oog gezond is; ja of nee. Indien er afwijkingen gezien worden is de volgende vraag: moet er vervolgonderzoek (Glaucoomscreening, Maculadegeneratie onderzoek) gedaan worden, of verwezen worden naar een specialist (orthoptist voor scheelzien, of oogarts voor medische afwijkingen)

Vink icoon
Fixatie disparatie onderzoek/ binoculair onderzoek

In dit onderzoek wordt de balans tussen ogen en hersenen onderzocht. Ook zal de samenwerking tussen beide ogen worden gecontroleerd. Een verstoorde oogsamenwerking kan komen door een spierverkramping in het oog. Het doel van dit onderzoek is om te kijken of je ogen goed samenwerken. Wanneer er sprake is van een verstoorde oogsamenwerking terwijl er geen scheefstand van de ogen waar te nemen is, dan wordt er een prisma meting gedaan. Voor dit onderzoek worden oogdruppels gebruikt die ervoor zorgen dat de oogspieren ontspannen. Dit geeft een betrouwbaarder meetresultaat.

Vink icoon
Droge ogen onderzoek

Een droge ogen onderzoek helpt om ‘het soort’ droge ogen te bepalen. Door middel van een spleetlamp kan men je traanfilm beoordelen. Ook kan het traanvocht nader onderzocht worden door toevoeging van kleurstofdruppels. De traanvochtproductie kan gemeten worden door een vloeipapier op het onderste ooglid te leggen. 

Tot Ziens Optiek Zaandam